Brusselprojecten 2018

- NEXT GENERATION, PLEASE!

20 jongeren van het Koninklijk Atheneum E. Hiel uit Schaarbeek nemen, onder begeleiding van kunstenares Leni Huyghe, zelf het woord. Ze fileren speeches, bevragen hun eigen dromen en gaan op zoek naar hun eigen stem en hun plaats in het Europa van de toekomst. Dit traject kadert in het project Next Generation, Please! en bestaat uit een aantal interessante ontmoetingen en een intensieve werkweek van 26 tot 30 maart in Destelheide. Van 9 - 13 mei is het eindresultaat te bewonderen in BOZAR.

- BEELDVERHAAL 2018

Deze samenwerking met de studenten Beeldverhaal van LUCA, School of Arts campus Sint-Lukas Brussel, resulteerde in de expo RELOCATION die te bezichtigen is van juni tot oktober 2018 in de inkomhal van Destelheide.

- PROJECT CENTRUM WEST -NIEUWKOMERS

Deze zomer krijgen we nogmaals een enthousiaste groep jonge nieuwkomers van Centrum West over de vloer. Onder artistieke begeleiding van fotografe Raisa Vandamme gaan ze 3 dagen intensief aan de slag rond alle vormen van (beeld)taal. (Foto-)camera in de hand en “Actie!”.


 

- HET GROTE AMUSEEVOUS JONGERENRAPPORT

Van 14 tot 15 juli neemt een groepje jongeren tussen 18 en 24 jaar Destelheide & Hanenbos stevig onder de loep! Centrale vraag: hoe jongerenproof is onze organisatie? De resultaten van hun kritische onderzoek verwachten we in oktober!

- PROJECT CENTRUM WEST - IMPACTJONGEREN

Turn up the volume! Drop the mic!
Destelheide ontving dit weekend 14 jongeren van Centrum West en Grenoble voor een driedaagse rond rap en de hiphopcultuur. Onder de vleugels van kunstenaar en notoir hiphopfan Eric Vanuytven gingen de jongeren aan de slag met hun eigen verhaal. Ze schreven hun eigen rhymes en creëerden hun eigen beats.
Allemaal in onze opnamestudio!

- GROUNDWORK

Een artistieke werkweek voor jonge individuele kunstenaars.
2 coaches uit diverse disciplines geven één week lang volop input en begeleiden de kunstenaars in het onderzoeken en ontwikkelen van hun eigen traject.
Op het einde van de week presenteren de kunstenaars hun "work in progress"voor een extern publiek.